Groot dromen – Grootser dromen

Al lang geleden toen ik nog maar net serieuzer met fotografie bezig was adviseerde een goede vriend van mij om groot te dromen. Maar ja als je net begint met fotograferen wat is dan een grote droom een (schijnbaar) onhaalbaar doel. Want dat is wat wij nederlanders vaak denken bij een grote droom.

Nadat ik in de periode daarna een bezoek bracht aan het nieuw de La Mar theater werd het mij duidelijk. Voor wie daar nooit geweest is, in de hal van het de La Mar theater hangen fantastische grote prints van foto’s. Een serie prachtige portretten gemaakt door Koos Breukel op een gigantisch formaat, heel puur. Maar ook een serie van Erwin Olaf van toneel scenes, alles op elkaar afgestemd en gensceneerd met uiterste preciezie. Beide ook nog van het fotografie soort dat mij zeer aanspreek.

Toen ontstond daar mijn fotografie droom en ik omschreef letterlijk: ‘zo goed zijn dat je zo groot ergens mag hangen’

In een van de vorige blogs heb je kunnen lezen wat er allemaal gebeurde na die ‘ene’ foto in de serie van het Huis van de Sport.IMG_3424

De gemeente kocht het aan, gebruikte de foto’s voor de opening en 2 van de foto’s hingen zo’n 7 meter groot naast het gebouw tijdens de opening door Koning Willem Alexander. Toch ook al behoorlijk groot en bovendien hangen 8 foto’s uit de serie op 70 x 100 cm in de hal van het complex.

 

 

de vrijdag van de opening, in de middag ‘pakte’ Koning Willem Alexander het cadeau uit.

 

Door alle activiteiten in en rond het complex kwam ik met steeds meer mensen in contact waaronder de bouwer van het complex, Vaessen en ook de architect, Slangen & Koenis. Deze architect en bouwer werken wel vaker samen aan sportcomplexen en zo kwam de vraag of ik ook langwerpige foto’s had die ‘verpixeld’ konden worden voor een nieuw project in Vianen.

Inmiddels is dit project ook al een tijdje gereed en zijn er 3 foto’s van mij gebruikt als wandpaneel op een formaat van 15 m x 3 m

Hoe groot wil je dromen!!

Duidelijk is dat ik een nieuwe droom moet formuleren want heel veel groter dan dit wordt het niet en ik sta voor mijn gevoel nog maar aan het begin. Na een hectisch jaar 2016 met een stabiele omzet maar weinig eigen projecten wordt 2017 een jaar waarin aan nieuwe dromen wordt gewerkt.

Tijd maken om technieken te verfijnen en een aantal leuke eigen projecten op te starten omdat ook dat weer van alles in beweging zet.

Groot dromen? – Grootser dromen!- wordt vervolgd!

 

RJ6-website--3

Eline voor het wandpaneel met haar onderwateractie in Sportcomplex Helsdingen in Vianen

RJ6-website--4

Bijwerken van je website doet je inzien wat je allemaal al gefotografeerd hebt maar ook wat je nog zou willen fotograferen; aan de slag dus!!